Skip to main content

Je kent het wel, ’s avonds net voor het slapen gaan sta je in de badkamer en wil je liefst gewoon meteen in je bed kruipen. Maar ja die tanden moeten nog gepoetst worden en onze huid vraagt ook nog de nodige aandacht. Vaak denken we dat dit overbodig is aangezien je die dag net geen make-up draagt. Is dat echt nodig dan, om ‘s avonds je huid te verzorgen?

Tijdens onze slaap gaat onze huid zich herstellen, waardoor het essentieel is dat we ‘s avonds onze huid verzorgen, ook al hebben we geen make-up op. Maar wat moeten we nu allemaal doen? Is even opfrissen met water genoeg? Of komt er toch wat meer bij kijken? Hou ik het enkel bij reinigingsdoekjes of toch nog net wat meer?

Wel: laat ons even kort zeggen, onze afwas doen we ook niet enkel met water, of tijdens het poetsen van onze tanden gebruiken we ook allemaal tandpasta en meestal ook nog eens flosdraad als we het allemaal volgens de wensen van onze tandarts doen.

Het is een kleine moeite met een groots resultaat om ‘s avonds je huid te verzorgen. Met deze volledige avondroutine voor je huid, geef jij je huid de extra aandacht die het verdient:

 • Handen wassen
 • Reinigen van de ogen en lippen
 • Reinigen van het volledige gelaat
 • Reinigingsapparaatje
 • Toner of tonic
 • Dan komt de daadwerkelijke verzorging:
 • Gelaatsroller
 • Een booster of activator
 • Een serum of een ampulle (die laatste gebruiken we in kuur vorm, dus niet dag in dag uit heel het jaar door.)
 • Oogcrème
 • Nachtcrème
 • Lippenverzorging
 • En vergeet die handcrème niet voor lekker zachte handen in de ochtend.

Laat ons al eerst beginnen met het wassen van onze handen, het zou zonde zijn als onze producten hun werking doen onze handen in plaats van op ons gelaat.

Velen van ons hebben al eens van een dubbele reiniging gehoord maar is dat nu ook echt nodig en wat houdt het dan in? We starten met een oppervlakkige reiniging en gaan daarna verder met een diepe reiniging van onze huid. Hierdoor is onze huid goed zuiver voor de producten die aanbrengen zodat ze daadwerkelijk opgenomen kunnen worden door de huid.

Maar voor hen die nu al een beetje paniekerig kijken, BABOR heeft hier toch wel een handige ‘oplossing’ voor.

avondroutine gelaat

Handelingen avondroutine gelaat

Nadat de handen gewassen zijn kunnen we er dus aan beginnen, en dan komt natuurlijk eerst het verwijderen van de oogmake-up (ook zonder make-up kan je de ogen reinigingen) let er wel op, deze huid is enorm delicaat, hoe ruwer je te werk gaat hoe meer kans er is op die gevreesde rimpeltjes. Laat eest je make-up weken door je watje een tijdje op u ogen te houden. Denk er ook aan om ineens je lippen te reinigen.

Nu hebben we het bij BABOR net iets makkelijker, we hebben een heel zachte maar toch diep reinigende olie die zowel vuil (make up, UV bescherming, pollutie,…) alsook het vet van de huid verwijderd. De hy-oil. Over deze olie brengen we een phytoactive aan (we hebben er 4 verschillende) zodat we elk huidtype een optimale reiniging kunnen geven. En het handige bij deze reiniging is dat we niet nog eens een tonic of toner nodig hebben. Dus een dubbele reiniging in 1 zonder nog eens extra producten te moeten aankopen of gebruiken.

Ja je hebt het wel degelijk goed gelezen tussen die haakjes daarnet, UV bescherming! Want we kunnen het niet genoeg herhalen, dat is ontzettend belangrijk. Zo belangrijk dat ik het zelfs tijdens een avondroutine even naar voor breng. 

Je kan ook een reinigingsapparaat gebruiken. Let er wel op: dat als je er één met een borsteltje gebruikt, de haartjes zacht genoeg zijn, zodat je de huid niet beschadigt. Deze apparaatjes zorgen voor een extra diepe reiniging, wel raad ik hierbij aan om dit niet meteen elke dag te gebruiken. Maar bouw deze routine op, anders kan je huid eerst meer puistjes en/of zwarte puntjes aanmaken dan deze beter te maken. Dit is allemaal normaal, dus niets om je zorgen over te maken als het toch gebeurd. Je huid moet zich gewoon even aanpassen aan deze nieuwe routine, voor ze zichzelf weer in balans brengt.

Na dat gezegd te hebben en onze huid nu zuiver is, kunnen we deze voeden met onze crèmes. En vooral: welke volgorde. De algemene regel hier is, hoe lichter/vloeibaarder het product hoe eerder deze komt in het aanbrengen op de huid.

De verzorging

 1. In het overzicht spraken we over een booster of activator. Dat is voor de diehards onder ons. Deze zorgt er voor dat onze serum of ampulle (en ook de oog- en nachtcrème) nog beter kan inwerken. Deze kan je vergelijken als een treintje dat er voor zorgt dat de ingrediënten makkelijker in de huid komen. Zo heb ik het ook al verklapt, dan volgt nu onze specifieke serum of, als u een ampullen kuur doet, de ampulle. 
 2. Nadat we deze hoog geconcentreerde formules hebben aangebracht gaan we door naar onze oogcontour. Ook hier er weer aan denken, behandel deze zone met veel zorg. Breng uw oogcrème aan zonder de huid te laten meebewegen onder uw vingertoppen. 
 3. En ik wil je nu toch even gerust stellen, nu volgt dan de nachtcrème. En zijn we klaar. Tenzij je jezelf nog laat (meestal) genieten van een massage met een roller. 
 4. Voor wie gelaatsrollers gebruikt, hier hangt het een beetje af welke je gebruikt, wanneer deze ingezet kan worden tijdens uw routine. Sommige zijn net na de reiniging en voor de verzorging, andere zijn net na de verzorging zelf. Vraag hiernaar bij onze specialisten welke voor jou geschikt is. 
 5. En wie er dan helemaal voor wil gaan, kan 1 à 2 keer per week eens een specifiek (nacht)masker laten inwerken tijdens het slapen.

Ben je nu paniekerig aan het denken: moet dit nu echt élke avond? In theorie zou dit de beste keuze zijn voor je huid, maar we zijn realistisch dat het niet elke avond lukt. Maar wees gerust, er zijn ook snellere manieren waarbij u zich toch nog een goede verzorging bied op een kortere tijd. Gelukkig!

avondroutine gezicht 2

Snelle manier avondroutine voor je gezicht

Zo heeft BABOR reiniging pads, heel handig! Deze pad kan je gewoon bevochtigen met koel water en reinigen maar! Weet wel dat dit niet ideaal is om dagelijks te gebruiken. Maar ga je bijvoorbeeld (na corona) op weekend of citytrip? Perfect, compact om mee te nemen. Heb je een avondje uit gepland en ben je laat thuis? Gebruik je pads, want hiermee kan je ook de ogen reinigen…

Is deze uitgebreide reiniging van het gelaat niets voor jou? Begin dan ineens met het serum en de oog-en nachtcreme. 

Voor de heren

Ik wil natuurlijk de routine voor de heren niet vergeten! Want eerlijk is eerlijk, de beauty industrie is nog steeds meer op ons dames voorzien. Maar onze heren kunnen dit allemaal even goed doen.

Nu hebben jullie het geluk dat jullie of kunnen kiezen om ook onze producten te gebruiken (aangepast aan uw huid natuurlijk). Of jullie nemen de specifieke heren lijn voor jullie verzorging.

Het voordeel van deze specifieke lijn? Buiten dan de minder vrouwelijke geuren? Deze lijnen zijn niet zo uitgebreid, to the point, zonder een overdaad aan keuze. Deze lijnen gaan ook meer het verfrissende effect geven aan de huid. En als er een heren lijn is, dan zit er ook een aftershave in de lijn…

Voor de jongeren

En zijn er hier mama’s met tieners in huis? Of tieners die toch al willen beginnen met hun dagelijkse routine? Dit kan ik alleen maar stimuleren natuurlijk. Maar begin ‘klein’ met een reiniging en een crème, en bouw dit met de tijd op. De jonge huid heeft nog niet zo veel nodig. Zij heeft enkel wat ondersteuning nodig, meestal naar reiniging en hydratatie toe. Als er jongeren zijn die dit lezen en regelmatig last hebben van zwarte puntjes en/of puistjes: ga alstublieft niet te grof te werk. Gebruik een olie om te reinigen, dat gaat je huid beter doen dan intensief met een gel of iets dergelijks te reinigen dat enorm gaat ontvetten. Want zo kan je de huid een ‘foutmelding’ geven waardoor zij nog meer talg gaat produceren en er dus niets beter gaat worden.

Tips avondroutine huidverzorging

 • Ga zeker tot de haargrens met zowel de reiniging als met je verzorgingsproducten. Helaas blijven de meeste van ons hier toch een goeie centimeter van weg, uit schrik om ons haar vettig te maken. Maar ik beloof je dat je haar hier niet vettig van gaat worden en als je ooit eens een volledige huidfoto laat maken kan je hier de voordelen van zien. 
 • Vergeet zeker je neus niet! Want ja ook dit is een zone die veel wordt overgeslagen. We denken wel dat we deze mee verzorgen, maar het lijkt wel, omdat dit een ‘uitstulping’ is dat we er gewoon even over gaan en verder niets. Dus de volgende keer dat je uw routine toepast denk er dan ook om die neus extra te verzorgen. Je zal zien dat je dan tot het besef komt dat je deze meestal overslaat. 
 • Vergeet zeker uw decolleté niet! Vele van ons denken er niet echt aan dat deze huid ook even gevoelig is als ons gelaat, en evenveel stralingen moet incasseren. Dus verzorg deze zone samen met je gelaat. Op latere leeftijd gaat u zichzelf dankbaar zijn. 
 • Eerst water de rest komt later: als in hydratatie. Als de huid niet voldoende is gehydrateerd gaat zij ook geen hoog geconcentreerde ingrediënten kunnen opnemen, dus is het wat weggegooid geld van die verzorging die je toepast. 
 • Ja een oogcrème is nodig, en dit kan je niet oplossen door je nachtcrème daar te gebruiken. Onze huid rond de ogen is anders dan onze huid van het gelaat, en die zone is enorm gevoelig. 
 • Breng oogcrème ook enkel aan op de rand van u oogkas (het bot dat u voelt) door de warmte van de huid gaat deze verder verspreiden tot dichter tegen de ogen. Dus als je deze crème te dicht aanbrengt tegen uw ogen zelf kan je prikkende of waterige ogen krijgen. 
 • Je kan natuurlijk de restjes die nog op uw handen hangen nog voort uitwerken tot het deel achter je oren en naar je nek toe. 
 • Heb je regelmatig last van zwarte puntjes en of puistjes rond je mond? Probeer dan eerst uw tanden te poetsen en dan pas de routine voor uw huid te beginnen. Het zijn soms de kleine dingen die toch een verschil kunnen maken. 
 • Ben je ’s avonds te moe om nog die volledige routine te moeten doorlopen? Probeer er dan een gewoonte van te maken dat vanaf je thuis komt of na het eten, die routine ineens te doen voor dat u in de zetel ploft. Want eerlijk, wie heeft er nog zin in als we helemaal lui en moe zijn van in de zetel te hangen? 
 • Probeer ook eens een boek of iets anders vast te nemen ipv naar tv te kijken, niet enkel uw huid heeft hier baat bij (zeker als uw huid al gereinigd en verzorgd is voor de nacht), maar ook uw slaapritme.

Hopelijk hebben we je met bovenstaande blog kunnen inspireren om die gevreesde avondroutine voor je huid uit te voeren. Eens je dit een paar keer hebt gedaan, kruipt er minder tijd in dan je soms denkt. Een handeling heeft tijd nodig alvorens het een routine wordt. Maar doe wat goed voelt voor jou, maar hou de tips in je achterhoofd. We hebben tenslotte maar één huid.

Vind je het moeilijk om je huid de nodige aandacht te geven? Onze specialisten helpen jou met een gelaatsverzorging op basis van jouw huid!

Leave a Reply