Skip to main content
Het proteïnedieet: gezond en snel afvallen

Bij een proteïnedieet of eiwitrijkdieet beperk je de inname van koolhydraten en suikers. Essentieel is het om dan je door eiwit-inname te verhogen.


Dit heeft verschillende voordelen:
• je voorkomt spierafbraak doordat de extra eiwitten je spieren onderhouden en opbouwen
• je bevordert de vetverbranding, want je spieren verbruiken meer energie dan vet
• je hebt ook een langer verzadigingsgevoel als je extra eiwitten eet. Je hebt dus minder snel terug honger.
• …


Afvallen met een proteïnedieet ondersteunt je bij het ontwikkelen van een gezonde levensstijl.

Intake voedingsadvies - proteïnedieet

Doelgericht afvallen met een proteïnedieet

Tijdens het eiwitrijk dieet maken we komaf van jouw slechte eetgewoontes. We helpen je focussen op een gezond voedingspatroon waarbij het afslanken doeltreffend en vlot verloopt. 

Bij Body Wave Antwerpen kiezen we vaak het eiwitrijkdieet als het je doel is om af te slanken. Afvallen met een proteïnedieet helpt je bij het starten en onderhouden van een gezonde levensstijl. Daarom tackelen we onmiddellijk de slechte eetgewoontes door ander gewoontes in de plaats te zetten. Dit doen we met kleine stapjes die op termijn het grote verschil maken.
We kiezen er bij Body Wave voor om het
proteïnedieet, of ook eiwitrijkdieet genoemd, te combineren met een gezonde levensstijl, die past in jouw huidig eet- en leefritme. Zo verloopt het afslanken zeer doeltreffend en hou je het ook makkelijk vol.

Tijdens je eerste intakegesprek krijg je al meteen voedingsadvies mee naar huis. Zo kan je direct beginnen aan je proteïnedieet en een nieuwe gezonde start maken.

Is afvallen met een eiwitrijk dieet gezond?

Bij een eiwitrijk dieet ligt de focus op inname van eiwitten en het beperken van vetten, suikers en koolhydraten. Eiwitten zijn essentiële bouwstenen voor je spieren, huid en organen. Proteïnen of eiwitten reguleren ook de balans van je hormonen in je lichaam. Een proteïnedieet draagt dus bij aan onder andere je energiepeil en je immuniteit! 

Wist jij al dat een groot deel van onze cellen uit eiwitten bestaan?

Een ongebalanceerd voedingspatroon heeft negatieve gevolgen op lange termijn. Onder andere overgewicht, slecht slapen, concentratieproblemen en een energietekort. Maar ook emo-eten, onregelmatige stoelgang en een slechte huid kunnen het gevolg zijn van ongezonde voeding. Een proteïne dieet maakt komaf met al deze ongemakken.

De voordelen van een proteïnedieet

Het proteïnedieet is een snelle en gezonde manier om af te vallen.  Indien je via een degelijke begeleiding dit dieet volgt, is het geen crashdieet of quick fix, wel een doeltreffende manier om duurzaam af te slanken. Bij Body Wave integreren we het eiwitrijk dieet in een groter geheel. Onze gediplomeerde diëtiste focust eerst op eiwitrijke voeding zodat jij van in het begin al snel resultaat merkt. Tegelijkertijd integreren we onmiddellijk nieuwe, gezonde gewoontes. Zo evolueer jij stelselmatig naar een voedingspatroon met dagelijkse voeding waarbij alles toegelaten is. 

Door direct te starten met het proteïnedieet onder begeleiding van onze diëtiste, verlies je in het begin al snel wat kilo’s. Dit verhoogt jouw motivatie om gefocust te werken aan jouw gezonde gewicht. Je bouwt ondertussen aan de fundamenten van een gezond eetpatroon op lange termijn. Dit snel en gecontroleerd afvallen geeft enorm veel voldoening na het sukkelen met onsuccesvolle diëten die moeilijk vol te houden zijn. 

Samen met onze gediplomeerd diëtisten Chiara & Tanoë, bouw je op jouw tempo op naar een voedingspatroon voor blijvend gewichtsverlies op lange termijn. 

Tijdens het eiwitrijk dieet focussen we ook op de opbouw en onderhoud van je spiermassa. Eiwitten zijn dé bouwsteen voor je spieren. Ze zijn essentieel voor spierherstel na een inspanning. Spieren gebruiken meer energie dan vetmassa. Hoe meer spiermassa je dus hebt, hoe sneller je vetmassa verliest. 

Bij het afvallen met een proteïne dieet, zal je geen last hebben van een hongergevoel. Door een gevarieerd, persoonlijk voedingsschema en door gebruik te maken van eiwitrijke producten, voorzien we je lichaam van alle nodige voedingsstoffen. 

Is het proteïne dieet iets voor jou?

Een eiwitrijk dieet is er voor iedereen die zorg wil dragen voor zijn of haar lichaam:

 • Je wil graag doeltreffend afslanken en op lange termijn je slanke lijf behouden.
 • Je wil graag vet verliezen én je spiermassa behouden.
 • Je wil afkicken van suiker en je heel de dag door energiek voelen.
 • Je hebt geen zin om heel de dag honger te lijden.

Herken jij jezelf hierin? Dan is een proteïne dieet de juiste stap naar jouw gezonde levensstijl! Maak een afspraak met ons health-team van diëtisten en kinesisten.

Intake voedingsadvies - proteïnedieet

Wat mag je eten tijdens een eiwitrijkdieet?

Als je wil afvallen met een proteïnedieet, leg je  de focus op de toename van eiwitrijk voedsel. Je beperkt dus koolhydraten, suikers en vetten. Veel producten zijn van nature rijk aan eiwitten! Je mag tijdens het proteïnedieet dus heel gevarieerd én lekker eten. De eiwitten haal je vooral uit:

 • peulvruchten
 • vlees
 • zuivel
 • gevogelte
 • eieren
 • vis
 • vleesvervangers

Het proteïnedieet kort samengevat

Een eiwitrijk dieet is ideaal als je komaf wil maken met een slechte levensstijl. Door het vermijden van koolhydraten, vetten en suikers en te focussen op eiwitrijke voeding, verlies je doelgericht overtollige kilo’s

Je zal tijdens het afvallen met een proteïnedieet geen last hebben van een vervelend honger gevoel. De eiwitten in je voeding zorgen ervoor dat je langer verzadigd bent na het nuttigen van een maaltijd. Veel producten bevatten van nature veel eiwitten. Vlees, vis, vleesvervangers, peulvruchten, zuivel, gevogelte en eieren zijn de essentiële ingrediënten tijdens het dieet. 

Omdat eiwitten essentiële bouwstenen zijn voor je spieren, huid en organen en je hormonen balanceren, draagt het proteïne dieet ook bij aan je energiepeil en je immuniteit

Na het proteïnedieet bouwen we samen op naar een gezond, gevarieerd en duurzaam voedingspatroon.

De Body Wave aanpak

Ben jij klaar voor een gezondere relatie met voeding en jezelf? 

Met het Pimp Your Healt-traject werk je samen met onze diëtisten Chiara & Tanoë aan een stressloze relatie met voeding. Dit wetenschappelijk onderbouwde traject is gebaseerd op 3 pijlers en resulteert in een gezonde levensstijl.

 • FOOD: een gezond eetpatroon 
 • MOVE: met voldoende beweging 
 • MIND: én een ijzersterke mindset 

We gaan samen op zoek naar realistische doelstelling die voor jou haalbaar zijn. Zo winnen we jouw zelfvertrouwen en positieve mindset helemaal terug. 

Elk traject binnen Pimp Your Health is persoonlijk, dus anders. We bekijken namelijk samen wat werkt voor JOU. We volgen geen strenge regels en denken niet zwart-wit. Samen gaan we voor een gezondere levensstijl met de onmisbare genotsmomenten. Tijdens dit traject zoeken we naar balans zodat jij terug vat krijgt op je eetpatroon. 

Onze diëtisten, Chiara & Tanoë nemen je graag mee door de verschillende fases van het Kyalin – proteïne dieet naar jouw dagelijkse voeding.

Tip: gecombineerd met sporten heb je nog betere resultaten. Dit kan door middel van E-fit en Hypoxi.

De jarenlange ervaring en intense opvolging van onze gediplomeerde diëtisten en kinesiste zorgen voor jouw succesvol afslanktraject. Want samen sta je altijd sterker!

Ja, ik plan mijn eerste voedingsadvies - proteïne dieet in.

Proteïne dieet: Snel en gezond afvallen

Intake voedingsadvies – proteïnedieet €65
Opvolgconsult voedingsadvies €40
Opvolgconsult voedingsadvies na 17u. €42
Terugbetaling via ziekenfonds mogelijk