Skip to main content

Dacht jij altijd dat peelen het ‘fancy’ synoniem is van scrubben? No, it isn’t… Beide verzorgingen doen (ongeveer) hetzelfde: je huid ontdoen van dode huidcellen, maar wat is nu precies het verschil tussen scrubben en peelen?

De stratum corneum, onze bovenste huidlaag, schilfert (ongeveer) om de 25 dagen af. Ja, een beetje zoals een slang maar dan onzichtbaar. 😉 Het is een natuurlijke proces dat vanaf je 25ste afneemt. Maar we kunnen onze huid een handje helpen door te scrubben of te peelen.

Scrubben vs. peelen

Nee, scrubben en peelen zijn geen synoniemen. Ze hebben hetzelfde doel, maar ze hebben een verschillende werking en effect op je huid.

Scrubben

Een scrub bevat een korrel die de dode huidcellen wegschuurt. ‘Auwtch?’ Nee hoor, het scrubben van je huid is volledig pijnloos en kan zowel voor je lichaam als je gelaat. Een scrub is lief voor je huid en wordt meestal gemaakt van natuurlijke ingrediënten. Het effect? Een scrub stimuleert de doorbloeding en cel-activiteit.

Microdermabrasie is een prefect voorbeeld van scrubben. Tijdens deze behandeling bewerken we de huid met een speciale pen en kleine steriele aluminium-oxide-kristallen. De kristallen zijn niet egaal rond waardoor de poriën zorgvuldige gereinigd en verfijnd worden. Daarnaast heeft de pen een vacuüm-functie waarmee we het collageen en de elastine in de huid stimuleren. Deze behandeling is huidvriendelijke en dankzij de pen is het mogelijk om heel precies te werk te gaan en elke probleemzone apart te behandelen.  

Microdermabrasie eens uitproberen?

Dat kan bij Body Wave! Onze gespecialiseerde huidspecialisten bepalen jouw huidtype. Ze bepalen wat jouw huid nodig heeft om je helemaal te laten stralen. Ze passen de microdermabrasie behandeling af op de noden van je huid en bevorderen zo de cel- en huidvernieuwing. Je vale, doffe teint zal verdwijnen. Je huid is schoner, zachter en gladder.Peelen

Tijdens een peeling worden de dode huidcellen losgeweekt met natuurlijke en/of chemische producten. Je gaat dieper inwerken op de huid waardoor je rimpels kan verzachten en veroudering kan vertragen. ‘Bye bye kraaienpootjes, hallo babyhuidje!’ 👶🏼

Peelings bevatten bepaalde zuren om dieper in te werken op je huid. Deze zijn ongevaarlijk maar hebben een krachtigere werking dan een zachte scrub. Daarom is het belangrijk dat je steeds je favoriete schoonheidsspecialiste aanspreekt voor je aan de slag gaat. ‘Better safe than sorry?’ 🤷🏽‍♀️Geen zorgen! Dat typische vuurrode effect na een peeling zal je bij een schoonheidsspecialiste nooit ervaren. Alleen dokters en dermatologen mogen aan de slag met de ‘agressievere’ peelings.

De bekendste peelings bevatten (natuurlijke) fruitzuren. 🍊 Deze verzwakken de verbinding tussen de bovenste huidlaag en de dode huidcellen, waardoor ze sneller afschilferen.

Na een peeling is je huid extra gevoelig voor de zon. Smeer je dus goed in, zo voorkom je pigmentatie en een droge huid.

Hoe vaak moet ik scrubben of peelen?

Een peeling doe je (zeker de eerste keer) best niet zelf. Elke huid heeft andere noden en vraagt een andere behandeling. Ga dus steeds eerst langs bij je schoonheidsspecialiste. Zij weet welke behandeling het best past bij jou (ik twijfel hier jou met of zonder w?) huid en zal je raad geven.

Scrubben kan je inbouwen in je wekelijkse skin-routine. Een ideaal me-time momentje waarbij je eerste aan de slag gaat met een zachte scrub en daarna geniet van een voedend masker.

Elke huid vraagt een andere scrubroutine:

 • Heb je een gevoelige huid?
  Scrub om de 1 à 2 weken met een lichte korrel. Doe dit liefst ‘s avonds voor het slapengaan. Je kan ‘s nachts slapen met het Babor Renewal Overnight Mask en je huid vernieuwt tijdens je schoonheidsslaapje. Zo haal je het beste resultaat uit al je producten.
 • Heb je een rijpe huid?
  Scrub 1 x per week, ‘s ochtends. De nachtcrème die je de avond ervoor aanbracht bevat vaak retinol of vit. A. Twee ingrediënten waarvan je huid sneller geïrriteerd raakt. Daarom kan je best in de ochtend scrubben en geef je je huid de tijd om tot de volgende avond aan te sterken.
 • Heb je een vette huid?
  Scrub 2 x per week met een grove korrel in de ochtend. Zo zorg je ervoor dat je huid minder dik wordt en daarom beter zal afschilferen. Daarnaast zullen talg en serum minder ophopen en zal je minder puistjes en comedonen (zwarte puntje) ontwikkelen.

De rest van je lichaam kan je scrubben met een grove korrel. Doe dit 1 x per week en smeer je daarna goed in met een voedende crème. Je hele lichaam zal mooier en egaler bruinen (door de zon of de zon uit een potje). ‘Yes, yes yes, summer glow! ☀️

Alle voordelen op een rijtje

Door het verwijderen van dode huidcellen kan er geen ophoping van talg en serum ontstaan. Daarnaast zorg je er steeds voor dat alle make-up resten verdwijnen. Je zal minder last hebben van onzuiverheden en een heerlijke gladde huid hebben. ‘Babyhuidje in, pukkeltjes out!’ 

Deze extra stap in je skincare-routine stimuleert celvernieuwing. Je huid is gladder en frisser. Ondertussen stimuleer je de cel-activiteit waardoor je huid soepeler is, pigmentvlekken vervallen en littekens of fijne rimpeltjes verzachten.

Wanneer je thuis regelmatig aan de slag gaat met een scrub worden je andere huidverzorgingsproducten beter opgenomen. Ze zullen dus beter inwerken op je huid en het effect zal beter/sneller zichtbaar zijn. Je kan dit vergelijken met de zon die ook beter binnen schijnt door een proper raam.

Je hele lichaam verdient een scrub! Door je lichaam wekelijks te scrubben vermijd je ingroeiende haartjes, huidschilfering en droge benen. Als je dat mooi bruine kleurtje wil behouden na de zomer dan kan je best scrubben en hydrateren.  Zelfs wanneer je een zelfbruiner gebruikt. 

Sidenote: ga nooit scrubben of peelen op een verbrande huid of wanneer je last hebt van eczeem. Beiden behandelingen zullen je huid alleen maar meer belasten.

Body Wave Scrub Routine

 1. Reinig je gezicht met de Babor Cleansing Foam. Zo ontdoe je je huid van alle make-up resten.
 2. Scrub je gezicht met een zachte of een harde korrel (afhankelijk van je huidtype). Breng de scrub aan op je vingers en maak cirkelvormige bewegingen over je gelaat (druk niet te hard! 😅).
 3. Spoel de scrub af met lauw water en gebruik eventueel een zacht washandje om alle resten weg te deppen.
 4. Breng een masker aan en laat dit goed inwerken. Het Babor Renewal Overnight Mask spoel je in de ochtend pas af tijdens je morningroutine. Het Calming Mask spoel je af na 10 à 15 minuten voor een optimaal effect.
 5. Emulgeer met lauw water.

Maak van je skincare-routine een echt feestje! 🎉 Met een scrub of een peeling trek je jouw huidverzorging naar een hoger niveau. Het is een kleine moeite die voor jouw huid écht het verschil maakt!

Geniet van onze PROMO 2022 SUN PROOF ARRANGEMENT

Wat zit er allemaal in het arrangement?
Volledige lichaamsscrub
Hydraterende pakking
Gelaatsverzorging
Rug en decolleté massage

+ GRATIS zomers toilettasje + Babor Beach Bag met Babor Goodies

Voordeelprijs:
85 minuten genieten voor € 126 i.p.v. € 160 

Leave a Reply