Skip to main content
EMS training: fit in 20 minuten dankzij Electro Musculaire Stimulatie

Wat is EMS-training?

EMS staat voor Electro Musculaire Stimulatie en werkt aan de hand van elektrode pads die in een bodysuit verspreid zitten. Deze e-pads sturen verschillende impulsen naar spieren, vetweefsel, bindweefsel en je huid. Hierdoor wordt je stofwisseling verhoogt. Deze technologie activeert alle grote spiergroepen: je armen, benen, billen, buik, borst, rug en dieper liggende spieren. Tijdens een EMS training krijg je zo een electro-pak aan en zetten we je in beweging op onze E-fit.

Je traint tijdens een EMS training in 20 minuten 90% van je spieren. Hierdoor is het effect van een EMS training wel 18 keer groter dan een klassieke total body workout in de fitness.

EMS training: train je hele lichaam in slechts 20 minuten 

Wil je in 20 minuten je hele lichaam trainen? EMS training maakt het mogelijk! EMS training is een kracht- en conditietraining die zich focust op je: 

 • Armen
 • Benen
 • Billen
 • Buik
 • Borst 
 • Rug

Herkenbaar? Klopt! Dit zijn al je spiergroepen. Wat EMS de ideale training maakt. Daarnaast worden ook je diepliggende spieren getraind tijdens een EMS training.

De troeven van EMS training

De grootste troef van EMS training is uiteraard tijdwinst. Je gaat namelijk in 20 minuten 90% van je spiergroepen trainen. Dat is 18 keer effectiever dan een klassieke training van anderhalf uur in de fitness. Daarnaast is EMS training ook goed voor: 

 • Het opbouwen en verstevigen van je spieren
 • Je vetverbranding stimuleren waardoor je gaat afvallen 
 • Het corrigeren van je figuur naar een strak en gezond lichaam
 • Het opbouwen van je conditie
 • Verbeteren van je sportprestaties 
 • Het verminderen van rugklachten 

Door je EMS training te combineren met een dieet op maat van jouw lichaam geniet je in een mum van tijd van prachtige resultaten.

Voor wie is een EMS training? 

Wil jij de overstap maken naar een gezonde levensstijl? Met een EMS training train je je hele lichaam in slechts 20 minuten. Deze korte, maar krachtige training is ideaal voor iedereen die: 

 • Geen tijd heeft om 3 à 4 keer per week anderhalf uur naar de fitness te gaan
 • Geen fan is van sporten, maar toch sportiever wil worden
 • Last heeft van overtollige kilo’s die maar niet willen verdwijnen
 • Fitter wil worden en een betere conditie wil opbouwen
 • Snel resultaat wil zien van zijn inspanningen
 • Cellulite wil wegwerken
 • Stofwisseling en vetverbranding stimuleren
 • Na een zwangerschap zijn lichaam op een veilige manier wil verstevigen

De EMS-trainingen kan je uiteraard perfect combineren met een uitgebalanceerd dieet voor nog meer resultaat.

Hoe werkt een EMS-training? 

Een EMS-training ziet er zo uit: 

Stap 1: Je doet een elektrode trainingspak aan. Door in deze stap je ondergoed weg te laten haal je nog meer voordeel uit de elektronen. Het EMS pak bedekt je volledige lichaam.

Stap 2: Je EMS pak wordt goed nat gemaakt om de geleiding te verbeteren. 

Stap 3: Je krijgt een bijhorende band met elektronen rond je armen en benen. Ja, zo trainen we maar liefst 10 verschillende spiergroepen tegelijkertijd. 

Stap 4: We sluiten je elektronen aan op ons EMS-toestel en je neemt plaats op onze E-fit.

Stap 5: Je begint met een warming-up en begint rustig te bewegen.

Stap 6: Het EMS-apparaat wordt opgestart, je zal lichte tintelingen voelen die zeker niet pijnlijk mogen zijn. 

Stap 7: Doorheen je training voeren we de kracht van de elektronen op. Jij geeft aan wat aangenaam is en we trainen op jouw niveau. Het is zeker niet de bedoeling dat je spieren helemaal verstijven. Zo blokkeer je de bloedcirculatie en dus spieropbouw.

Stap 8: Je lichaam is volledig getraind in slechts 20 minuten!

De voordelen van EMS-training

Je hebt het al een paar keer gelezen. In 20 minuten train je dankzij EMS 90% van je spieren en het is 18 keer effectiever dan een klassieke training in de fitness. Maar dat is niet het enige voordeel. Vooral als je EMS-training wil combineren met afslanken geniet je van extra voordelen.

EMS-training verhoogt namelijk je stofwisseling. Regelmatig diëten zorgt voor een vertraging van je metabolisme. Hierdoor krijg je het bekende jojo-effect en verloopt het afvallen moeizaam. Een  EMS-training zorgt voor het omgekeerde effect. We boosten je metabolisme met EMS-training waardoor je vetverbranding enorm de hoogte in schiet. Je zal dus eindelijk resultaat beginnen te zien van al je harde werk! 

Een EMS-training is er echt voor iedereen. Zelfs voor mensen met rugklachten of na een zwangerschap ervaren deze training enorm positief. Bij Body Wave gaan we altijd voor een full body workout. Overbelasting van een bepaalde spiergroep is dus uitgesloten bij EMS-trainingen.

De resultaten van een EMS-training

Door 2 à 3 keer per week een EMS-training te doen, geniet je van indrukwekkende zichtbare en voelbare resultaten op een korte termijn. Je boekt dankzij EMS de volgende resultaten: 

→ Fitter: een verbeterde conditie en meer energie 

→ Slanker: we stimuleren je stofwisseling, zorgen voor een hogere vetverbranding en spierversteviging 

→ Gespierder: we zorgen voor spierversteviging en spiergroei, ook na een blessure of operatie 

Kortom: door slechts 2 à 3 keer per week 20 minuten een EMS-training te volgen, heb je een sterker, slanker en fitter lichaam. De feelgood endorfines die vrijkomen geven je een energieboost, je slaapt beter én je straalt van zelfvertrouwen.

Kostprijs en abonnement EMS-training

EMS-training bij Body Wave Antwerpen

Bij Body Wave ligt de focus op 3 pijlers: Food, Mind & Move. Een EMS-training valt niet enkel onder move. Want door dit te combineren met de juiste voeding geniet je nog sneller van resultaten. Daarbij creëert je strakke lijf en de endorfines die vrijkomen door de beweging ook een boost in je zelfvertrouwen, wat dan weer geweldig is voor je Mind! 

Wil jij een EMS-training uitproberen?

Boek jouw gratis proefsessie

Wil je een gratis e-fit proefsessie?

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

EMS Total Body Work-Out in 20 min.

10 E-Fit ems-training €420
20 E-Fit ems-training €720
30 E-Fit ems-training €950
6 maand E-Fit    2x/week €1368
1 jaar E-Fit   2x/week €2400
E-Fit Trainingspak éénmalig €50