Skip to main content

Ben jij op vakantie geweest? Heb je kunnen genieten van het zuiderse zonnetje? Of heb je toch gewacht op deze Belgische na-zomer? We hebben ongetwijfeld allemaal een sprietje zon gezien (of twee). Heerlijk zo die extra vitamines D, die extra energie en dat bruine kleurtje. We willen die stralende glow natuurlijk zo lang mogelijk vasthouden. In deze blog ontdek je alle do’s and dont’s van after-sun-care… Zo behoud jij je after summer glow.

Je huid vs. de zon

Zoals je kon lezen in onze SPF blog is de huid enorm gevoelig voor de onzichtbare stralingen van de zon. Als je langer in de zon blijft dan je huid aankan, of langer dan je zonnefactor bescherming biedt, verbrandt je huid. Je opperhuid is aangetast, het ziet rood, voelt branderig aan en is trekkerig en pijnlijk (auwtch!). Maak je al maar klaar voor pelletjes en jeuk. Pff!!

Zo’n 1ste graad brandwonde is volledig te genezen, maar brengt op lange termijn risico’s van huidkanker (melanoom) met zich mee en kan zelfs dodelijk zijn. Let dus altijd goed op wanneer je je huid blootstelt aan de zon. Smeren en beschermen is de boodschap!

De do’s van after-sun-care

Ook na je vakantie en lange blootstelling aan de zon is het belangrijk om je huid te blijven verzorgen. Om je bruine kleurtje zo lang mogelijk te behouden heeft je huid nood aan hydratatie en voeding. Dit zijn alvast onze Body Wave do’s van after-sun-care;

 1. Hydrateer
  Blijf je huid steeds hydrateren, ook wanneer we hier in België weer richting de herfst gaan. Wanneer je huid goed gehydrateerd blijft zijn je huidcellen mooi gevuld, je pigment is beter verdeeld en je hebt weinig kans op vervelling. Lang leven het bruine kleurtje!

 2. Actieve ingrediënten
  Door lange blootstelling aan de zon wordt je huid dikker en ruwer. Je zal dus essentiële mineralen moeilijker kunnen opnemen. Daarom is het belangrijk om je huid extra te voeden met actieve ingrediënten. We vernoemen er enkelen die je kunnen helpen;

  Niacimide is enorm bevorderend voor het herstellen van je huidbarrières.
  Onze Babor Favorieten: Collageen Boost Ampullen en Aha Peeling Overnight

  Bétaglucaan en panthenol kalmeren de huid.
  Onze Babor favorieten: Doktor Babor Pro Serum Betaglucaan en Doktor Babor Pro Serum Panthenol

  Glycerine en hyaluronzuur zorgen voor extra hydratatie
  Onze Babor favorieten: Algae Vitaliser Ampullen, Pollution Protect en Doktor Babor Hydro Cellular

  Samen met aanvullende antioxidanten is dit de ultieme after-sun-care-cocktail!

 3. After Summer behandeling
  Jouw schoonheidsspecialist weet wat te doen! Door te peelen en te hydrateren wordt je huid weer volledig gevoed. Met een diepe reiniging, de stimulatie van je doorbloeding en een hydraterend masker en ampoulle, blijft je huid stralen.

  Ontdek hier onze HAPPY FACE PROMO’S voor de ultieme after summer care. Zo behoud jij je after summer glow het langst!

De dont’s van after-sun-care

De huidverzorgingstips uit grootmoeders keuken. Laten we dat toch maar in de ‘keuken’ laten. Sommige zaken doe je beter NIET om je huid te verzorgen;

 1. Aloë Vera
  Niet bewezen? Geld terug! Heel veel after-sun producten zouden aloë vera bevatten. Maar uit onderzoek blijkt dat dit in 70% van de gevallen geen enkel nut heeft.. Boe!!! Niet gevaarlijk, maar zeker ook niet efficiënt dus.

 2. Vette producten
  Gebruik steeds producten op waterbasis! Vette producten warmen je huid op en dat is nu net wat je wil vermijden.

 3. Irriterende ingrediënten
  Zonnebrand kan je vergelijken met een ontstekingsproces, vrije radicalen ontstaan en kunnen veel schade aanrichten aan je huid. Je huid kalmeren is dus de boodschap! Toch bevatten veel crèmes irriterende ingrediënten om een zogezegd ‘verkoelend’ effect te geven. Vermijd dus producten met parfum, menthol of alcohol.

Happy Face Promo

Tijd dus om onze huid in de watten te leggen! Met onze After Summer Promo’s kan jij genieten van een heerlijk me-time moment en behoud je jouw summer glow.

HYDRA BOOST

De ideale opkikker na de zomer!

De Hydra Boost behandeling:

• Reiniging met Multi Clay Cleanser
• Doorbloedingsmasker
• Hydraterende ampullen
• Silver foil mask
• Hoofdhuidmassage of hand/arm massage
• Dagcrème

DUUR: 40 min.


EXTRA: De 7-daagse hydra plus ampullen-kuur krijg je mee naar huis.

NU € 68* ipv € 87

HYDRA ANTI-AGING BOOST


Deze vochtkick ondersteunt de huid en verzacht rimpels en kraaienpootjes.

De Hydra Anti-aging Boost behandeling:

• Reiniging met Multi Clay Cleanser
• Aha peeling
• Anti-aging ampullen inmasseren
• Silver foil mask
• Hoofdhuidmassage of hand/arm massage
• Anti-aging dagcrème

DUUR: 60 min.


EXTRA: De 7-daagse anti-aging ampullen-kuur krijg je mee naar huis.

NU € 84* ipv € 105

 • acties geldig tot en met 31 sept. 2021 én via online booking.

Leave a Reply