Skip to main content

‘Anti-aging, dat is echt nog niets voor mij!’ 🤷🏽‍♀️ Of wel? We kijken vaak verbaasd op wanneer huidspecialisten over anti-verouderingsproducten beginnen. Maar.. wat je misschien niet weet is dat onze huid al op jonge leeftijd begint te verouderen. Goed zorgdragen voor je huid is dus een must! Ik voel je vraag al komen… Wanneer begint je huid dan te verouderen? En wanneer begin je met anti-aging? Wel…

Jong geleerd is oud gedaan

Het actieve verouderingsproces van je huid start al op je 20ste. 🙊 Wat een shock he! Ik leg het je even uit:
Vanaf deze leeftijd neemt de celactiviteit in de huid af. Je maakt niet meer continu nieuw collageen en elastine aan (de eiwitten die de huid stevigheid en veerkracht geven).

Moet je dan meteen hardcore anti-aging producten inslaan? Nee hoor! Elke leeftijd heeft zo zijn eigen ideale producten en behandelingen.

Tussen 20 – 35 jaar gebruik je best:

👉🏼 Producten met hyaluronzuur: hyaluronzuur zorgt voor de nodige hydratatie

👉🏼 Producten met glycolzuur of retinol (vitamine A-zuur): glycolzuur en retinol exfoliëren en stimuleren de celvernieuwing, waardoor de huid actief blijft en collageen en elastine aanmaakt

👉🏼 Producten met vitamine C: deze vitamine is een sterke antioxidant en voorkomt glycatie en oxidatie in de huid door vrije radicalen. Dit zijn processen die het bindweefsel aantasten en huidverslapping en rimpels veroorzaken. Bovendien verheldert vitamine C de teint en voorkomt het pigmentvlekken.

Ik ben +35, wat nu?

Vanaf je 35ste maakt je huid (bijna) geen collageen en elastine meer aan. 🥺 Het proces is enorm vertraagd. Daarom is het tijd om je deze actief aan te vullen door middel van actieve peptiden.

Tussen 35 – 60 jaar gebruik je best:

👉🏼 Actieve peptiden: ze hebben een positief effect bij het verminderen van huidveroudering en bij het aanpakken van problemen, zoals rimpels, huidverslapping en pigmentatieproblemen. De meest effectieve peptiden worden gemaakt door middel van biotechnologie. Deze blijven het meest stabiel en kunnen de huid doordringen, waar ze de cellen stimuleren.

Actieve peptiden zijn bijvoorbeeld: argireline, peptide-4, palmitoyl tripeptide-5 en palmitoyl tripeptide-38.

Anti-aging is voor alle leeftijden!

Moraal van het verhaal.. Zorgen voor je huid doe je van 0-100+ jaar! Als grootste orgaan van je lichaam verdient je huid de beste zorg. Ze wordt als eerste blootgesteld aan schadelijke stoffen- en straling en heeft, zowel in de zomer als in de winter, veel te verduren.

Deze producten gebruik ik permanent van 0 – 100+:

👉🏼 Zonnefactor: de beste anti-aging die je maar kan wensen! Zo’n 93% van de symptomen van vroegtijdige huidveroudering worden veroorzaakt door UV-straling. Ze kunnen al op jonge leeftijd (baby/kind/tiener) de huidcellen beschadigen. Deze schade is vaak pas zichtbaar na een aantal jaren, wanneer de dammage al lang done is…

Sluit je ochtendritueel dus steeds af met minimaal SPF30!

Wil je mer weten over SPF bescherming en de schade die de zon kan berokkenen aan je huid? Lees dan zeker onze SPF Blog.

Wat met anti-aging behandelingen?

Goede vraag! Wanneer stap je voor het eerst naar je huidspecialist voor een anti-aging behandeling? Dit kan vanaf je 20ste. Je huidspecialist weet precies wat zij/hij doet. Aan de hand van een nauwkeurige huidscan gaan jullie samen op zoek naar de meest geschikte behandeling en werking voor jou.

Gelaatsverzorging Anti-Aging

 

MICRONEEDLING

Deze anti-aging behandeling gaat tot diep in de cellen. Je lijntjes en rimpels worden zichtbaar minder vanaf de eerste behandeling.

 

 

 

 

 

Endermolift - LPG - Body Wave

MICRODERMABRASIE

Deze power peeling zorgt voor een zijdezachte huid. Via een intense peeling krijg je een diepe reiniging waarbij de dode huidcellen van de bovenste huidlaag afgenomen wordt. Het maakt je huid zijdezacht. Oneffenheden en onzuiverheden worden aangepakt. De grove, grijze teint verdwijnt en je straalt.

 

Bron

Leave a Reply