Skip to main content

Ben jij klaar voor je healthy restart na de zomer? Tijd om je goede gewoontes weer op te pikken. 🙋🏽‍♀️
Na al die heerlijke cocktails op het strand, ijsjes op de dijk en rijkgevulde barbecues is het tijd voor gezond eten en beweging. Yes, yes yes, restart, renew & rebalance!

Het schuldgevoel monstertje

We kennen het allemaal. Dat stemmetje in ons hoofd dat zegt: ‘Je bent niet goed bezig. Schandalig dat ijsje! Gooi je nu echt al je doelen overboord voor dat ene snoepje?’. Irritant he? 👹

We horen het vaak van onze sporters bij Body Wave. De vakantie kwam er even tussen, de druk van het werk was te hoog, ze zaten in verbouwingen… Kortom een eenvoudig event in je leven kan de focus op gezonde voeding en beweging even aan de kant schuiven. Zo jammer want je had controle over je gezond gewicht, je voedingsplan liep op rolletjes en je wekelijkse sportsessie sloeg je nooit over.

Het is dat ene stemmetje in je hoofd dat het je nu moeilijk maakt. Maar weet dat je altijd ‘opnieuw’ kan beginnen! Je weet nu wat voor jou de juiste voeding is, welke lichaamsbeweging ideaal is voor jouw lichaam en waar je moet beginnen. De herinnering aan een energieker gevoel, een stralende huid en dat extra zelfvertrouwen kan de extra stimulans zijn. Waarom dan uitstellen?

De 6 signalen van uitstelgedrag

Nog zo’n typische monstertje in huis.🙄 We kennen het allemaal wel! Maar hoe kan je uitstelgedrag nu het best herkennen?

Dit zijn de 7 typische signalen van uitstelgedrag:

 • De zin: ‘Ik begin maandag, 1 september wel.’ Iemand met uitstelgedrag zegt graag tegen zichzelf dat hij/zij op een bepaalde dag zal starten (iets wat er natuurlijk nooit van zal komen).
 • Je voelt je vaak schuldig wanneer je dat laatste koekje of chipje uit de kast hebt gehaald.
 • Jezelf dagelijks oppeppen omdat je elke avond weer doodmoe in de zetel kruipt. Je heb ongezond gegeten, niet bewogen en je doelen lijken verder dan ooit.
 • Je hebt regelmatig eetbuien en/of bent een emo-eter
 • Een voedingspatroon dat volledig uit balans is zorgt ook voor uitstelgedrag. Je weet vaak niet waar te beginnen.
 • Je voelt je vaak onzeker over je lichaam en je gezondheid

Heb jij dit monstertje in huis? Geen paniek, je staat er absoluut niet alleen voor!

Restart tips

Opnieuw beginnen is het moeilijkst! 🤷🏼‍♀️Je legt dat stemmetje het zwijgen op en gaat terug van start. Maar waar moet ik weer beginnen? Hoe ziet dat ideale voedingsschema er nu weer uit? Waar is mijn sportkleding gebleven?

Onze 5 RESTART tips voor iedereen met goede voornemens:

 1. Stel nieuwe doelen op voor jezelf. Je lichaam is ongetwijfeld veranderd, je hebt andere health goals of je staat voor een nieuwe fase in je leven. Daarom start je best met gloednieuwe doelen die aangepast zijn aan je nieuwe situatie en je lichaam.
 2. Schrijf je doelen neer. Door je goals concreet te maken en ze neer te schrijven kan je jezelf heel eenvoudig herinneren aan de eindmeet die je graag wil bereiken. Een goede reminder kan nooit kwaad!
 3. Stel realistische en meetbare doelen.
 4. Maak een concreet actieplan. Reserveer alvast tijd in je agenda om te sporten, maak een weekmenu en bepaal de momenten wanneer je je vooruitgang gaat meten. Het is belangrijk om zoveel mogelijk structuur op te bouwen.
 5. Maar vooral…. Get started!

Renew tips

Vernieuwen? Wat bedoel je daar nu weer mee? Wel, een nieuwe boost in je voedingspatroon en sportactiviteiten kan een enorm verschil maken in je motivatie.

Onze 3 RENEW tips voor iedereen met nood aan wat vernieuwing:

 1. Ga eens shoppen! Nieuwe sportkleding kan je enorm motiverend werken. Ga maar eens showen in de fitness met je gloednieuwe legging of loop je rondje op je heerlijke kraaknette loopschoenen.
 2. Kies een healthy kookboek en probeer enkele nieuwe recepten uit. Misschien ontdek je verrassende smaakcombinaties die je weer goesting geven om gezond en lekker te koken.
 3. Ben je het sporten beu? Dan kies je misschien niet de juiste sport? Ga eens op zoek naar een nieuwe fitness in je buurt, probeer eens een nieuwe sport of ga eens in groep trainen in plaats van alleen.

Rebalance tips

Sporten en gezond eten in combinatie met werk, school, de kinderen,…. Pfff, wanneer moet ik het nog allemaal doen? 🤷🏼‍♀️ Tijd om terug balans te vinden in je sport en voedingsschema!

Onze 6 REBALANCE tips voor alle bezige bijen onder ons:

 1. Mealprepping is key! Geen tijd om in de week te koken? Geen probleem! Op zondag maak je de eerste gezonde maaltijden van de week alvast klaar. Je verdeelt ze in potjes per portie zodat je steeds voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt. Opwarmen en klaar!
 2. Hang je planning aan de koelkast (of op een andere zichtbare plaats in huis). Zo weten al je huisgenoten wanneer jij jouw bewegingsmomentje hebt. Ideaal toch als je zoon- of dochterlief je er even aan herinnert dat het tijd is om te bewegen?!
 3. Sta wat vroeger op. Ongetwijfeld een moeilijke tip voor velen onder jullie, maar deze kan echt het verschil maken. Dat extra uurtje geeft jou tijd om te sporten of je gezonde lunch klaar te maken.
 4. Wees lief voor jezelf! Lukt het je niet om 3 keer per week te sporten in de fitness? Dat is niet erg! Een extra wandeling met de hond, een standing desk of met de fiets naar het werk,… Er zijn tal van mogelijkheden om wat extra beweging in je drukke planning te proppen, zonder tijd ‘te verliezen’.
 5. Boek genoeg rustmomenten in. Rust is een belangrijk onderdeel van een gezond eet- en leefpatroon. Voldoende slapen, je spieren laten rusten en een goede vertering zijn uiterst belangrijk. Plan daarom ook je rustmomenten in je agenda. A healthy mind in a healthy body! Een extra beautymoment bij je schoonheidsspecialiste past hier natuurlijk ook perfect in het plaatje. 😇

Een healthy restart met hulp

Tijd om dat ego even aan de kant te zetten! 😇 Er zijn maar weinig mensen die een healthy restart helemaal alleen kunnen doen. Iedereen kan wat hulp gebruiken en dat is helemaal oké!

Om een idee te krijgen van alle hulp die er te vinden is in de health-jungle lijsten we hier alle mogelijkheden even voor je op:

 • Personal trainer: hij/zij helpt je met het opstellen van je sportschema, een voedingsprogramma en motiveert je bij tijdens je sporttrainingen zelf.
 • Kinesist: hij/zij zorgt ervoor dat je de juiste bewegingen maakt, houdt ten allen tijden rekening naar de bouw van jouw lichaam, ondersteunt je tijdens een training. Met ondersteuning van een kinesist ben je altijd zeker dat je alle oefeningen goed uitvoert en dat je zeker geen blessures zal oplopen.
 • Diëtiste: hij/zij gaat samen met jou op zoek naar het ideale voedingsschema. De juiste voeding voor jou, een regelmatig voedingsschema en een gezonde kijk op voeding, zijn de key tot succes. Heb je voedselintolleranties, last van emo-eten, een sluimerende eetstoornis of gewoon geen idee waar je moet beginnen? Een diëtiste houdt steeds rekening met jouw lichaam, life-work-balance en je body goals.
 • Schoonheidsspecialiste: Ja hoor, ook zij horen absoluut in dit lijstje thuis. Je lichaam verdient die noodzakelijke rust en verzorging. Een relaxte massage na al dat sporten of een huidverzorging zorgen voor dat extra me-time momentje.

Let’s get that healthy restart!

Ook bij Body Wave zijn we back in business! We zijn er helemaal klaar voor om jou te ondersteunen in je healthy restart.

Bij Body Wave kan je terecht voor:

Zo ga jij energiek, stralend en vol zelfvertrouwen door het leven. 💪🏽

Leave a Reply