Skip to main content

Wist je dat een massage je gezonder maakt? Het is wetenschappelijk bewezen! Al wie van tijd tot tijd een massage neemt, kan dat bevestigen… Een massage is dat ultieme wellness moment waarbij je volledig ontspant en alle stress loslaat. 💆🏽‍♀️ Maar dat is niet het enige wat een massage doet met je lichaam, er zijn nog tal van andere gezondheidsvoordelen aan verbonden. Ontdek in deze blog hoe een massage jou gezonder maakt.

Wetenschappelijk bewezen

Hoe maak je het effect van een massage nu echt meetbaar? Want ja, meten is weten. Je kan iets pas wetenschappelijk bewijzen wanneer je er een ‘cijfertje’ op kan plakken. Vele wetenschappers hebben zich deze vraag lange tijd gesteld. Maar het is nu eindelijk gelukt om zowel de psychische als de lichamelijke gezondheidsvoordelen van massages te verklaren.

Baanbrekend onderzoek

In de Journal of Alternative and Complementary Medicine verschenen de resultaten van een baanbrekend onderzoek naar de effecten van massages. Het onderzoek, onder leiding van DR. Mark Rapaport, vond plaats in Los Angeles (V.S.). 53 Personen werden onderzocht, waarvan 29 mensen een Zweedse massage kregen en 24 mensen een lichtere massage met zachte aanrakingen. Na de massages namen de wetenschappers bloedmonsters af. En de resultaten waren overduidelijk: er waren significante positieve veranderingen in de samenstelling van het bloed van de testpersonen.

Voordelen van een Zweedse massage

Tijdens een Zweedse massage (stevige massage vooral gericht op de spieren) ontdekten de wetenschappers een duidelijke toename van lymfocyten. Dit zijn een type van witte bloedcellen, die verantwoordelijk zijn voor het tegengaan van schadelijke invloeden van buitenaf. Ze zorgen dus voor het goed functioneren van je immuunsysteem. Daarnaast bleek dat het cortisolniveau in het lichaam afnam tijdens een Zweedse massage. Dit is het hormoon dat vrijkomt als reactie op stress. Als laatste merkten de wetenschappers op dat het antidiuretisch hormoon afnam. Dit hormoon speelt een rol in agressief gedrag en bij de regulatie van de bloeddruk en de lichaamstemperatuur. Een Zweedse massage zal je immuunsysteem dus boosten, stress verminderen én agressie doen afnemen.

Voordelen van een lichte massage

Massages met lichtere aanrakingen hadden een andere werking op het lichaam. Zo kwamen er dan meer oxytocines vrij. Dit hormoon geeft je een gevoel van veiligheid en gebondenheid. Het maakt je beter bestand tegen stress en laat je lichaam sneller tot rust komen. Daarnaast neemt het Corticotropin-Releasing Hormoon (CRH) af. Dit hormoon stimuleert de aanmaak van cortisol, het zorgt er dus voor dat stress in je lichaam vermindert. Tijdens een massage met lichte aanrakingen krijg je dus een veilig gevoel, gevoel van verbondenheid en een verlaging van je stressniveau.

5 voordelen van massages

💆🏽‍♀️ Een betere weerstand

Tijdens een massage maak je meer witte bloedcellen aan. Deze zijn belangrijk om ziektes tegen te gaan. Daarnaast vermindert je stressniveau tijdens een massage. Ideaal, want stress doet je immuunsysteem dalen. 

💆🏽‍♀️ Ontspanning 

Tijdens een massage worden stoffen aangemaakt die het gevoel van stress tegengaan en worden de (door stress) vastzittende spieren losgemaakt. 

💆🏽‍♀️ Geluksgevoel

Tijdens het masseren komen hormonen zoals oxytocine en endorfine vrij. Dit zijn gelukshormonen die voor een gelukkig en zelfverzekerd gevoel zorgen.

💆🏽‍♀️ Bloeddruk verlaging

Je hoeft tijdens een massage geen inspanning te leveren, dus hoeft je hart ook minder bloed rond te pompen. Je  bloeddruk zal dus verlagen. 

💆🏽‍♀️ Verbeteren van de huid 

De kans op rimpels wordt bijvoorbeeld door een lichte bindweefselmassage een stuk kleiner als je je gezicht regelmatig laat masseren. Maar ook de rest van je lichaam is gebaat bij bindweefselmassage. Het verstevigd de huid en helpt de doorbloeding waardoor ook hier de huid snel kan herstellen en vernieuwen.

💆🏽‍♀️ Minder hoofdpijn

Zit je rug vast, heb je last van je nek of heb je schouderklachten… Dit kunnen allemaal oorzaken zijn van die hoofdpijn. Door je regelmatig te laten masseren kan je ervoor zorgen dat die hoofdpijn – migraine drastisch vermindert.

💆🏽‍♀️ Beter slapen 

Het is aangetoond dat als je je laat masseren, je hersenactiviteit toeneemt. Hierdoor kun je ’s nachts weer in een diepere slaap komen, wat weer zorgt dat je goed uitgerust bent ’s ochtends.

Er zijn redenen genoeg om jezelf eens een heerlijke massage te gunnen! Of misschien wel iemand te verrassen met een geweldige massage cadeaubon. 🎁 Want, massages zijn helend voor je body en je mind!

ONTDEK ONZE
MASSAGES

Er zijn redenen genoeg om jezelf eens een heerlijke massage te gunnen! Of misschien wel iemand te verrassen met een geweldige massage cadeaubon. 🎁 Want, massages zijn helend voor je body en je mind! ❤️

Wil jij graag eens uitpakken met een uniek cadeau voor jouw geliefde? ❤️

Verras je geliefde! Geen saaie cadeaubon… Wel, een zalige workshop-massage. Uniek in Antwerpen bij Body Wave.
Heerlijk om te geven en te krijgen natuurlijk!. 💆🏽‍♀️💆🏽

Tijdens ons Lovers Arrangement geniet je van:

❤️ Sprankelende bubbels bij ontvangst

❤️ Geniet van een ontspannen moment in onze privé-infraroodsauna

❤️ Gezellig met z’n tweetjes gaan jullie samen met onze massagetherapeute aan de slag. Jullie leren verschillende massagetechnieken aan en oefenen wederzijds op elkaar. Zo til je je eigen massage naar een hoger niveau

❤️ Vol zelfvertrouwen en helemaal ontspannen gaan jullie naar huis en kunnen jullie elkaar een heerlijke massage geven.

Daarbovenop krijg je een gratis syllabus met massagetechnieken en natuurlijk ook een goeie massagelotion zodat jullie onmiddellijk aan de slag kunnen 😉

Lovers Arrangement – € 165 voor 2 pers. – 2u30

Bron: Wellness Academie

Leave a Reply