Skip to main content

Ja, zo doen wij dat bij Body Wave want bij ons sta jij er niet alleen voor!

Gewicht verliezen we door op een doordachte, wetenschappelijke manier te diƫten. Ik weet het, diƫten is geen leuk woord. Maar stel dat je er op lange termijn een gezond, energiek en slank lichaam door krijgt. Je straalt en staat vol zelfvertrouwen in het leven.

Charlotte begeleid je doorheen de verschillende fases – startfase – energiebeperkte fase –  reĆÆntroductiefase – stabilisatiefase. Samen kiezen jullie om in Ć©Ć©n van de fases of tussenfases te starten.

Het eiwitrijkdieet of proteĆÆnedieet is gebaseerd op 3 pijlers Ć©n het biedt vele voordelen:

1. Koolhydraatarm

Door koolhydraatarm te eten zal het hormoon insuline niet kunnen pieken. Bij een laag insulineniveau is er geen vetopslag mogelijk in het lichaam. Daarnaast krijg je geen te lage bloedsuiker of geen suikerdip omdat je nooit een ā€˜overdosisā€™ suiker binnenspeelt. Bij een suikerdip voel je je slap moe, trillerig, duizelig… Hierdoor heb je terug behoefte aan suiker en zo kom je in een vicieuze cirkel terecht.
Deze doorbreken wij met ons uitgebalanceerd proteĆÆnedieet.

2. Gebalanceerd in vetten

De juiste vetinname is zeer belangrijk. Er zijn veel verschillende soorten vetten. De gezonde en ongezonde vetten, de goede en slechte vetten, cholesterol, transvettenā€¦ Hier maakt onze diĆ«tiste je wegwijs en leer je zo kiezen voor de juiste vetten.
Zo houden we je hart gezond, je hormonen in balans, je hersensen in topconditie en je huid gevoed.

3. Eiwitrijk

Extra eiwitten eten heeft verschillende voordelen:
Ten eerste verhoogt het je metabolisme door het thermogene effect. Hierdoor verbrand je extra veel calorieƫn. Je kachel werkt als het ware op een hogere versnelling.
Ten tweede geven eiwitten een verzadigd gevoel. Een dieet zonder hongergevoel is toch iets wat iedereen wil.
Ten derde heb je enorme spierafbraak bij diĆ«ten die louter gebaseerd zijn op een vermindering in calorie-inname. Minder spieren betekent minder verbranding oftewel een lager metabolisme. Gelukkig behoud je je spiermassa bij een eiwitrijk of proteĆÆnedieet.

Deze drie pijlers zorgen voor een uitgebalanceerde eetwijze waarbij je al snel de weegschaal ziet dalen en je zelfvertrouwen ziet stijgen. De extra energie die je er gratis bijkrijgt is mooi meegenomen. 

Onze diƫtiste combineert wetenschappelijk onderbouwd voedingsadvies met coaching en opvolging van jou progressie.

Kortom, je volgt een eiwitrijk dieet, arm aan koolhydraten en aangevuld met de juiste vetten waarmee je vet verliest en je spiermassa wordt behouden. Je zult vanaf de eerste dagen afvallen, je energiek voelen en dit zonder hongergevoel.

In eerste instantie zul je eiwitrijke-producten en groenten combineren en geleidelijk aan alle verschillende voedselgroepen introduceren. Met onze diƫtiste ga je samen op weg en leer je de juiste richtlijnen voor een gezond dagdagelijks voedingspatroon.

Wil je daarnaast ook een gepersonaliseerd programma voor lichamelijke activiteit dan kan je je dieet ondersteunen met een bewegingsprogramma onder begeleiding van onze kinesiste en een keuze aan verschillende afslankbehandelingen.

Je merkt het, bij Body Wave staat een heel team van professionals klaar om jou te helpen jouw doelen te bereiken!

Leave a Reply