Skip to main content
Wil jij afvallen met een proteïne dieet? Onze diëtiste ondersteunt jou graag in Antwerpen!

Een proteïnedieet, of ook wel eiwitrijkdieet genoemd, is een doelgerichte manier om af te vallen. Door het schrappen van koolhydraten, suikers en vetten uit je dieet, val je op een doeltreffende en duurzame manier af. Tijdens een proteïnedieet leg je de focus op eiwitrijke voeding zoals vlees, vis, eieren en peulvruchten. Ook als vegetariër kan je het eiwitrijkdieet volgen door middel van eiwitrijke vleesvervangers.

Op zoek naar ondersteuning tijdens het afvallen met een proteïnedieet in Antwerpen? Onze diëtiste Chiara helpt jou graag verder door middel van een dieetplan op maat. Samen werken we aan jouw slechte eetgewoontes en gaan we voor een gezonde én stressloze levensstijl.

Hoe werkt een eiwitrijkdieet?

Eiwitten zijn essentiële bouwstoffen voor je lichaam. Ze dragen bij aan spieropbouw en spieronderhoud. Doordat spieren meer energie verbranden dan vetten, wordt de vetverbranding gestimuleerd. Een proteïnedieet zorgt er dus niet enkel voor dat je kilo’s verliest op korte termijn. Samen met onze diëtiste ga je voor een gezonde levensstijl op lange termijn. 

Wat eet je tijdens een proteïnedieet?

In een proteïnedieet ligt de focus op eiwitrijke voeding. Voeding die rijk is aan koolhydraten, suikers en vetten worden (tijdelijk) geschrapt uit jouw dieet. Eiwitten zitten vooral in vlees, vis, vleesvervangers, peulvruchten, eieren, zuivel en gevogelte. Je mag tijdens het volgen van een eiwitrijkdieet dus nog steeds genieten van lekkere maaltijden die voor een voldaan gevoel zorgen. Je zal dus geen last hebben van een hongergevoel tijdens het afvallen met een proteïnedieet. Hierdoor is het ook makkelijker vol te houden dan andere soorten diëten. Genieten van gezonde voeding en de juiste keuzes maken is de eerste stap naar een gezonde levensstijl. 

Op termijn worden vetten en suikers terug toegelaten in jouw dieet. Stap voor stap bouwen we terug op om jouw nieuwe gezonde levensstijl te behouden. 

Een voedingsplan laten opstellen voor een proteïnedieet in Antwerpen? Onze diëtiste Chiara is gespecialiseerd in het ondersteunen van een eiwitrijkdieet.

Is afvallen met een proteïnedieet iets voor jou?

Een eiwitrijkdieet wordt aangeraden aan mensen die op een aangename, doelgerichte en duurzame manier willen afvallen. Wil je dus snel resultaten zien en deze op lange termijn behouden? Dan is het proteïnedieet waar jij naar op zoek bent. We zetten de voordelen voor jou op een rijtje! 

  • Bij een proteïnedieet verlies je snel overtollige kilo’s
  • Afvallen met een eiwitrijkdieet maakt komaf met het jojo-effect
  • Eiwitrijke producten zorgen voor een lange verzadiging, je zal dus geen last hebben van middagdips én geen hongergevoel ervaren 
  • Door het focussen op eiwitrijke voeding, die essentieel is voor je spieren, verlies je geen spiermassa 

Wil jij zorg dragen voor je lichaam, doeltreffend afslanken en je de hele dag door energiek voelen? Neem dan vandaag de stap naar een gezondere levensstijl dankzij het proteïnedieet!

De aanpak van een proteïnedieet door onze diëtiste van Body Wave Antwerpen

Ben jij klaar voor een gezondere relatie met voeding en jezelf? 

Met het Pimp Your Healt-traject werk je samen met onze diëtiste Chiara aan een stressloze relatie met voeding. Dit wetenschappelijk onderbouwde traject is gebaseerd op 3 pijlers en resulteert in een gezonde levensstijl. 

  • FOOD: een gezond eetpatroon 
  • MOVE: met voldoende beweging 
  • MIND: én een relaxte mindset 

We gaan samen op zoek naar realistische doelstelling die voor jou haalbaar zijn. Zo winnen we jouw zelfvertrouwen en positieve mindset helemaal terug. 

Elke traject binnen Pimp Your Health is persoonlijk, dus anders. We bekijken namelijk samen wat werkt voor JOU. We volgen geen strenge regels en denken niet zwart-wit. Samen gaan we voor een gezondere levensstijl met de onmisbare genotsmomenten. Tijdens dit traject van een 4 à 6 tal maanden zoeken we naar balans zodat jij terug vat krijgt op je eetpatroon. 

Benieuwd op het Pimp Your Health-traject iets voor jou is? Boek online een afspraak of neem contact op en samen gaan we op zoek naar jouw nieuwe gezonde en stressvrije  levensstijl.

Proteïne dieet: Snel en gezond afvallen

Intakegesprek €60
Opvolgconsult dag €34
Opvolgconsult na 17 u. €38
5 consulten €155
Terugbetaling via ziekenfonds mogelijk