Skip to main content

Wat kan de schoonheidsspecialiste eigenlijk wat we niet zelf kunnen? Het is een vraag die jij jezelf ongetwijfeld al eens stelde. Met deze blog tonen we je de kracht van een goede schoonheidsspecialiste en wat jij hiervoor in ruil krijgt. Het begint al bij haar professionele reiniging. Dat is dé eerste stap voordat ze haar geheime wapen effectief kan inzetten. De PEELING! Wij leggen het jou uit waarom ze zo belangrijk zijn.

Waarom is een peeling zo belangrijk?

Het juiste gebruik van gezichtspeelings zorgt voor:

  • het verwijderen van afgestorven, dode huidcellen
  • het verwijderen van diep zittende verontreinigingen.

Dit verbetert de opnamecapaciteit voor de volgende verzorgingsproducten en stimuleert de huidregeneratie.

Bij regelmatig gebruik ontstaat er een duidelijk gezuiverde en gelijkmatigere teint met meer uitstraling. Daarom is de gezichtspeeling een essentieel onderdeel van elke BABOR behandeling. Een goede huidverzorging stopt hier niet. Met een microdermabrasie of een fruitzuurpeeling wordt de huid helemaal tot leven gebracht. Het is dankzij de peeling dat het effect des te groter zal zijn. Ja hoor, we hebben het hier over die glow waarmee men in reclamespots zo uitpakt. Jane Fonda kent er alles van. 😉

Welke peeling gebruiken we in een  gezichtsbehandeling?

Bij elke BABOR behandeling voert de schoonheidsspecialiste vooraf een professionele huidanalyse uit. Aan de hand van de resultaten worden dan de juiste producten voor de behandeling gekozen. Afhankelijk van het huidtype en de huidconditie worden in onze behandelingen mechanische peelings, enzymatische peelings of fruitzuren gebruikt.

Mechanische peelings

Mechanische peelings zoals onze Gentle Peeling kunnen bij elke huid worden toegepast (uitgezonderd bij de zeer gevoelige en onzuivere huid met ontstekingen). Met het schurend effect van de plantaardige bio-peetlichaampjes verwijderen we de afgestorven hoornschilfertjes.

Enzympeeling

De enzympeeling wordt in eerste instantie bij een gevoelige huid aangeraden omdat bij deze peeling geen mechanische prikkel ontstaat die de huid irriteert. De aanwezige enzymen verwijderen afgestorven huidschilfertjes, eiwitten en huidvetten. Op deze manier maken we de huid klaar voor op de volgende verzorgingsstap. Deze is dus ook geschikt voor andere huidtypes.

         Hoe werkt een enzympeeling?

Eiwitten houden de celverbindingen van onze huid samen. Enzymen splitsen deze eiwitverbindingen. Deze maken de afgestorven huidschilfertjes los. Enzymen werken echter alleen onder permanent vocht. Daarom is het belangrijk dat de peeling tijdens de inwerktijd met kompressen vochtig wordt gehouden – alleen zo kan de peeling zijn optimale werking ontvouwen.

Fruitzuurpeeling

Bij een fruitzuurpeeling gaat het om een chemische peeling, waarbij er met zuren wordt gewerkt. Deze zuren ‘verweken’ de verkleefde dode huidcellen waardoor het “cement” tussen de dode huidcellen lost. De bovenste huidlaag gaat versneld afschilferen. In de diepere huidlagen wordt de productie van collageen- en elastinevezels geactiveerd.

Het resultaat? De huid is huid gladder, voller en egaler. Door het afschilferen van de dode huidcellen worden poriën niet meer afgesloten. Talgkliertjes verstoppen en ontsteken minder snel. Grove poriën verfijnen. Daarnaast heeft fruitzuur ook een ontstekingsremmende werking waardoor het uitermate geschikt is om verschillende vormen van acné te behandelen. De verhoogde celdeling leidt verder tot een versnelde afschilfering van de met pigment gevulde opperhuidcellen, wat een blekend effect heeft. We noemen het ook wel een ‘exfoliant’. Doordat een exfoliant de dode huidcellen verwijdert, krijgt de huid een gladder huidoppervlak en dus een fris, egaal en stralend aanzien. Maar dit is wel afhankelijk van de toegepaste concentratie.

Onze Babor AHA-peeling is een fruitzuurpeeling ook wel  alfahydroxyzuren genoemd. Het AHA-complex bestaat uit melkzuur, citroenzuur en glycolzuur. Deze werken doelgericht op pigmentvlekken, oneffenheden, vergrote poriën, fijne lijnen en rimpeltjes.

De schoonheidsspecialiste beschikt over de vakkundige knowhow. Zij kan de juiste dosering voor elk huidtype vinden, zodat de huid niet te zwaar wordt belast maar optimaal verzorgd wordt.

Nu weet je waarom een peeling zo belangrijk is.

Ben jij niet zo zeker dat jij je huid wel de juiste verzorging geeft?

Is het al lang geleden dat je je huid eens door een professional onder handen liet nemen?

Neem dan contact op met team Body Wave en laat hen een behandeling op maat voorstellen.

Deze herfst voorzien we een promo met fruitzuren. Neem dus zeker een kijkje op onze herfstpromo-pagina.

Tot snel,

Tinneke

Leave a Reply