Skip to main content

Wie zwaarlijvig is, maakt meer kans om te sterven aan corona, merken artsen op intensieve zorg.

Vrt News

Deze koptitel krijg ik op mijn scherm gesmeten bij mijn laatste update van het VRT nieuws.

We zijn net een maand in quarantaine en het wordt voor iedereen wat moeilijker. De ene is overwerkt, de ander verveelt zich te pletter. Met deze uitersten heeft iedereen wel een reden om nog net dat extraatje te nemen dat hem toch zo hard gegund is… Dus mannekes, echt, komaan. Laten we er samen aan werken om nu geen extra kilo’s bij te komen.

 4 TIPS om je gewicht onder controle te houden tijdens de quarantaine:

1. Routine

Volg zoveel mogelijk een dagelijkse routine. Wanneer je laat in bed kruipt, is de kans groter dat er nog wel wat snacks verorberd worden in de late uurtjes. ’s Morgens sta je minder energiek op en de dag moet nog starten. Behoud dus zeker een normaal dag-nachtritme.

2. Planning 

Maaltijden en tussendoortjes inplannen geeft eveneens structuur. Een voldaan gevoel van een hoofdmaaltijd geeft minder kans op tussendoor schransen. Af en toe een zonde moet natuurlijk kunnen. Dus, plan ook die zondes in: hoeveel en wanneer. Zo is het voor je geest kraakhelder en dat geeft mentale rust.

3. Drinken

Voldoende water drinken is belangrijk. Begin er gewoon al ’s ochtends aan. Maak een grote kruik met ‘lekker’ water waar je heel de dag kan van bijtanken. Als het water voor je neus staat, zal je ook makkelijker drinken. Je water kan je pimpen met kruiden, fruit, groenten. Wissel af met koude en warme dranken.

4. Beweeg

Heb je het moeilijk omdat je normale sportactiviteiten gestopt zijn. We kennen allemaal de alternatieven: fietsen, wandelen, lopen… Hou het dus simpel en installeer via een app een simpele stappenteller. Zo heb je alvast een meetbaar instrument dat je objectief kan raadplegen. Of zoek een wandelbuddy: zo kan je tijdens het wandelen face-timen met elkaar. Wedden dat je meer stappen doet dan je van plan was 😉

Hoe kom jij uit de quarantaine: Fitter OR Fatter?

Veel succes

 

Leave a Reply