Skip to main content

Hoe bewust kiezen tussen lekkers?

Wist je dat 6 mandarijnen even veel energie bevatten als 1 marsepeinen bolletje? Hoe kan ik toch bewust kiezen nu de Sint terug langskomt? Iedereen van ons kan één van deze lekkernijen toch moeilijk weerstaan. Mijn favoriet is de speculaas met chocolade. De volgende 5 gouden tips helpen je om toch een goede keuze te maken

5 gouden tips om tijdens de periode van Sinterklaas niet té veel te snoepen ☺

1. Save the date

Koop je ‘guilty pleasures’ niet te ver op voorhand.
6 december komt dichterbij maar is er nog net niet. Plan je aankopen in en minder keuze betekent ook minder keuzestress! 😉

2. Geniet met mate

Laat je niet verleiden door aankopen in ‘t groot. De voordelige kilozakken in de aanbieding zullen even snel verorberd zijn als dat ene kunstwerkje gemaakt door de ambachtelijke bakker om de hoek. Koop ook enkele mandarijntjes, de extra vezels vullen je maag waardoor je een langer verzadigingsgevoel hebt.

3. Kies bewust

Bedenk op voorhand wat je in huis wil halen dit jaar. Een marsepeinen beeldje, die machtige chocolade letter of speculazen Sint. Koop maximaal twee verschillende soorten snoep. Weet dat je ongemerkt meer snoept als er veel keuze is en wanneer er veel verschillende soorten snoep op tafel staan.

4. Presentatie is alles

Zet die grote kom in de living of keuken vol lekkers niet binnen handbereik. Wedden dat telkens je daar passeert ook nog eens een klein letterkoekje of dergelijke in je mond stopt. Zet het dus niet in je zicht en al zeker niet naast je computer tijdens je werk. Wedden dat die kom in no time op is.

Serveer je zorgvuldig uitgekozen lekkers in een mooi, klein schaaltje.

5. Move

Voeding & bewegen zijn de heilige tandem naar een gezonde geest
in een gezond lichaam. Dus ook tijdens deze donkere en regenachtige dagen is beweging belangrijk! Wist je dat 60 minuten wandelen evenveel vet verbrandt als 30 minuten lopen? Maak een mooie herfstwandeling!

Met deze gouden tips kan jij bewust kiezen tussen al dat lekkers. Wil jij niet afwijken van jouw voedingsplan? Dan hebben we enkele producten van Kyalin die jou zonder schuldgevoel een genotsmomentje geven.

Voedingswaarde Chocolademelk Cécémel

(250 ml)

Kyalin chocolademelk

(250 ml)

Chocolade sint (44 g) Chocolade reep van Kyalin (44g)
Energie (kcal) 218 100 214 157
Vetten (g) 6,8 3,4 12,8 6,4
Koolhydraten (g) 30 2 24,6 3,7
Eiwitten (g) 8 15 3,4 15,0

Het is ongelofelijk om te ontdekken dat een chocolademelk van Cécémel 15 keer meer koolhydraten bevat dan een chocolademelk van Kyalin. Ook bevat een reep van Kyalin 5 keer meer eiwitten dan gewone chocolade. De eiwitten uit de producten van Kyalin remmen onze eetlust. Maar daar lees je meer over in één cn onze volgende Health Flash’s.

Hou je van bakken? Probeer dan eens onze suikervrije variant van speculaas of Sinterklaas taart.

Leave a Reply